Main menu
  1. Esküvő fotózás
  2. Első benyomás
  3. Utómunka
  4. Retusálás
  5. Fine Art album

Esküvői fotózás

Igényektől függően a készülődéstől a lakodalom végéig megörökítem a nagy nap eseményeit.

Ezekből végül egy komplett egységes esküvői csomag készül, amellyel figyelemmel követhetők az egész nap eseményei. Az esküvő után a párok digitális hordozón, illetve esküvői könyv formájában kapják kézhez az anyagot.

 

„Olyan pillanatokat láttatunk, amiket egyébként soha nem vettek volna észre!”

Első benyomás

Ti, a kedves pár nyilván a legjobb képek reményében kerestek esküvői fotóst. Azok létrejöttében döntő szerepe van a fotós és az ifjú pár közötti bizalomnak.

Ezért ajánlom mindig, hogy ne csupán árajánlat szerint vagy képek alapján döntsetek! Ismerjétek meg a leendő fotósotokat. A kölcsönös szimpátia kulcsfontosságú egy ilyen jeles napon.

Javasolni szoktam a közös találkozót, ahol megbeszélhetjük a részleteket és személyesen megismerhetjük egymást.

Utómunka

Sokan az utómunkáról hajlamosak megfeledkezni mai világunkban, amikor fényképezésről beszélnek. Régebben az analóg világban is megvolt ez a munkafolyamat, csak a laborban. Ez a professzionális digitális fotózásban ma ugyanúgy jelen van. Általában a munkafolyamatnak csak a kis töredéke a fotózás és a nagyobb részét az utómunka emészti föl.

Hogy miért is szükséges ez? Csupán amit lelki szemünk előtt látunk a keresőben, ugyanazt láttatni a kész fotón. A fényképező nem tudja, hogy a fotós milyen színvilágot gondol az adott képhez, nem tudja mi passzol az adott pillanathoz, milyen színek, milyen kontraszt, fehéregyensúly stb. Mindezeket az utómunka során állítjuk be, képenként.

Retusálás

A fényképezés és a retusálás két egymással összefüggő eleme ugyanannak a folyamatnak, a képalkotás művészetének. A jól retusált kép vizuálisan tökéletes, miközben nyoma sincs annak, hogyan sikerült elérni azt.

A retusálás során a zavaró apró részek eltűnnek, amelyek a tekintetünket elterelik, viszont nélkülük tökéletesen tudunk koncentrálni a kép teljes egészére. Emellett sok munkafolyamat kapcsolódik még a retusálás művészetéhez, amitől igazán kifejező és eredeti lesz egy fotó.

Fontos megjegyezni, hogy nem a retusálástól lesz jó egy kép. Az csupán a jól sikerült fotót még magasabb szintre képes emelni.

Fine Art album

A "Fine Art album", magyarul Esküvői könyv nagyon praktikus újrafogalmazása a régi beragasztós esküvői albumnak. Nyomdai technikával készülnek a belső lapok, amelyek kézzel lefűzött könyv formájában kerülnek a párhoz. A könyvborítókat különböző típusok közül lehet kiválasztani. A belívek digitálisan, egyedileg megszerkesztett oldalak, amelyek időrendben követik egymást, így mesélve el a képek segítségével a felejthetetlen nap eseményeit.

Vastag lapjai nem hajlanak, nem törnek meg. Az oldalak 180°-ban kinyithatóak, így a dupla oldalak egy panorámaképként élvezhetőek. Ez a tökéletes napnak a tökéletes tálalása.

Tájékoztatunk, hogy a jobb felhasználói élmény érdekében weboldalam un. sütiket (cookie-kat) használ. Adatkezelési tájékoztató.

  Megértettem